ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Εκτύπωση PDF

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

 

Το φετινό σύνθημα για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας είναι

 

«Ζήσε με ένα “έξυπνο στόμα”».

 

Τι σημαίνει να ζούμε με ένα «έξυπνο στόμα»; Το να ζούμε με ένα «έξυπνο στόμα» παραπέμπει στις αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε για να περιφρουρήσουμε τη στοματική υγεία τη δική μας αλλά και της οικογένειάς μας. Εάν ζούμε με ένα «έξυπνο στόμα» αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της καλής στοματικής υγιεινής και πώς να αποφεύγουμε τα στοματικά νοσήματα. 

 

 Πώς μπορούμε όμως να ζήσουμε με ένα «έξυπνο στόμα»;

 

Η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία συνέταξε έναν νέο 20 σέλιδο οδηγό για το κοινό με τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» της στοματικής υγείας, ο οποίος περιλαμβάνει ειδικά κεφάλαια αφιερωμένα στη στοματική υγεία των γυναικών κατά τη διάρκεια της κύησης, των παιδιών και των ηλικιωμένων.

 

Ο οδηγός έχει τίτλο «Πώς να ζούμε με ένα “έξυπνο στόμα” – Ο οδηγός σας για την καλή στοματική σας υγεία» και αποτελεί βασικό εργαλείο για την καμπάνια της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει μεταφράσει τον οδηγό στα ελληνικά και είναι διαθέσιμος για όλους εσάς εδώ.

 

Πηγές: DI-World Dental Federation (www.fdiworlddental.org), World Oral Health Day (www.worldoralhealthday.com), Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (www.eoo.gr)

 

  Για το Δ.Σ. 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                        ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ