Μήνυμα Προέδρου


Εκτύπωση PDF

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πιερίας προχωρά στην αναβάθμιση της παρουσίας του, δημιουργώντας την ιστοσελίδα στην οποία βρίσκεστε.
Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, όπου τα προβλήματα που τον απασχολούν είναι πολλά και σημαντικά, κάνουμε ένα ακόμα βήμα στην άμεση επικοινωνία και την ενημέρωση.
Οι πολιτικές που ασκήθηκαν τα τελευταία τριάντα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, μας έχουν φέρει σε μειονεκτική θέση.
Τα κυρίαρχα, λοιπόν, προβλήματα είναι:

  1. Το ασφαλιστικό και ιδιαίτερα το θέμα των νέων ασφαλισμένων και η ασφαλιστική αδικία που τους ακουλουθεί μετά το 1992.
  2. Ο υπερπληθωρισμός στον κλάδο, αφού έχουμε μια από τις χειρότερες αναλογίες οδοντιάτρων-ασθενών.
  3. Η απουσία κάλυψης της οδοντιατρικής περίθαλψης από τα ασφαλιστικά ταμεία και η καθήλωση του κρατικού τιμολογίου στα εξευτελιστικά επίπεδα του 1992.
  4. Οι εκκρεμότητες του Π.Δ. 84/01, καθώς και του Π.Δ. για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, άλλο ένα ανοικτό ζήτημα.
  5. Ο εμπαιγμός στο θέμα του ΕΣΠΑ από τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία αυθαίρετα και αναίτια προχώρησε στην δραματική μείωση του προϋπολογισμού του προγράμματος και δείχνει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο κλάδος από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
  6. Η ανυπαρξία δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος και η πάγια καχυποψία με την οποία αντιμετωπίζεται ο κλάδος από τις φοροελεγκτικές αρχές.

Σ’ όλα αυτά συνάδελφοι ένας είναι ο τρόπος αντίδρασης: η μαζική συμμετοχή στα κοινά, στην λήψη αποφάσεων και στις κινητοποιήσεις.
Το Δ.Σ και εγώ προσωπικά τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει πραγματικές μάχες στην Ε.Ο.Ο και έχουμε καταφέρει να καταστήσουμε τον Ο.Σ.Πιερίας μια υπολογίσιμη δύναμη, αναγνωρισμένη από το σύνολο των οδοντιατρικών συλλόγων της χώρας. Άλλωστε, έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμαστε τόσο στο Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο με την θέση του Α΄Αντιπροέδρου την οποία κατέχει ο Α.Καλλιφατίδης, όσο και στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μέλος του οποίου είναι ο Στ. Χριστοφορίδης.
Καταλήγοντας, λοιπόν, σας καλώ όλους, πέρα από χρώματα και κόμματα σε εγρήγορση, γιατί οι καιροί είναι πραγματικά δύσκολοι. Δεσμεύομαι εγώ προσωπικά ως Πρόεδρος του συλλόγου πως θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ώστε να διασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα του συλλόγου και των μελών μας .

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Εμμανουήλ Α. Παντελίδης
Πρόεδρος του Ο.Σ.Πιερίας