ΤΣΑΥ:Δάνεια πρώτης επαγγελματικής εγκατάστασης.

Εκτύπωση PDF

Σας ενημερώνουμε ότι για το έτος 2015 θα χορηγηθούν δάνεια πρώτης επαγγελματικής εγκατάστασης σε 100 υγειονομικούς ύψους 6.000,00 € έκαστο, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΑ και της Διοικούσας Επιτροπής Υγειονομικών.

Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των δανείων είναι οι εξής:

  • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος και τίτλο ειδικότητας και να μην έχει παρέλθει 5ετία από τη λήψη του τίτλου ειδικότητας ή της άσκησης επαγγέλματος {στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει τίτλος ειδικότητας (οδοντίατροι φαρμακοποιοί, κτηνίατροι)}.
  • Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι είναι αλλοδαποί θα πρέπει να έχουν και άδεια παραμονής στην Ελλάδα μέχρι την ημερομηνία εξόφλησης του δανείου.
  • Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να έχουν οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 30/6/2015 (δηλ. μέχρι το προηγούμενο εξάμηνο υποβολής της αίτησης ή να έχουν ρυθμίσει τυχόν οφειλές τους, και να τηρούν τους όρους της ρύθμισης .
  • Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι 15-11-2015 να υποβάλλουν Αίτηση σύμφωνα με το συνημμένο πρωτότυπο. Στην αίτηση θα αναγράφεται η πόλη στην οποία θα εγκατασταθεί επαγγελματικά ο ασφαλισμένος και θα συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Περισσότερα...

ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Εκτύπωση PDF

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πιερίας και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συμμετέχουν στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015.

 

Οι Οδοντίατροι αντιδρούν στο Ν.4331/2015 για το ασφαλιστικό συμμετέχοντας στη Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου

 

   Η παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια τραγική οπισθοδρόμηση και η απουσία της πολιτείας και του κράτους πρόνοιας στη στοματική υγεία έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο.

 

  Οι περισσότεροι δείκτες στοματικής υγείας κατατάσσουν την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρώπης. Το ποσοστό των 16χρονων ή μεγαλύτερων που δεν ικανοποιούν τις ανάγκες στοματικής υγιεινής ήταν το 2013 στο 10,6%-σε σύγκριση με το 7,6% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

 

  Την ίδια ώρα οι αναφορές στην τραγική κατάσταση της στοματικής υγείας των Ελλήνων και η διαρροή επιστημονικού δυναμικού συνεχίζεται, η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση με το πρόσχημα των Μνημονίων.

 

  Η παντελής έλλειψη στοιχειώδους οδοντιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης σε συνδυασμό με την κατεδάφιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αλλά και την υπέρμετρη φορολόγηση των επιστημόνων οδοντιάτρων, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής και επαγγελματικής ασφυξίας.

 

                                                                   Για το Δ.Σ.

                                                    

      

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                             

               ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ           ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ                 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Εκτύπωση PDF

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι με την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα Αγωγής Στοματικής Υγείας είναι αρωγοί της πολιτείας στην κατεύθυνση της πρόληψης, προκειμένου να αναδείξουν τον φετινό θέμα της ευρωπαϊκής ημέρας που είναι .

Ο καρκίνος του στόματος εξακολουθεί να αποτελεί μια ιδιαιτέρως θανατηφόρα και πολύ  επιθετική νόσο και είναι ένας από τους πλέον παραμορφωτικούς καρκίνους. Περιλαμβάνει καρκίνους των χειλέων, της γλώσσας και της στοματικής κοιλότητας.

Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης έως και 90%.

Ο καρκίνος του στόματος  μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής, ανεξαρτήτως ηλικίας˙ ωστόσο, οι πιθανότητες εμφάνισής του αυξάνονται καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση παράτασης καταβολής εισφορών α΄εξαμήνου 2015.

Εκτύπωση PDF

Μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΤΑΑ την 30η Ιουλίου 2015 αποφασίστηκε 
η εκ νέου  παράταση της διορίας καταβολής της δόσης του α΄ εξαμήνου 2015 για τις συνδρομές των εν ενεργεία ασφαλισμένων του Τομέα Υγειονομικών ΕΤΑΑ για ένα μήνα επιπλέον μήνα ήτοι μέχρι 26/08/2015.